VIDEO: Stald Wallflower Equestrian

Hos Wallflower Equestrian fik man øjnene op for MCP Zeolit via de sociale medier. I dag anvender de AJ-Rapshalmpiller sammen med Zeolit. En kombination som fungerer rigtig godt – de har opnået et meget bedre staldmiljø. Ammoniaklugten er blevet betydelig reduceret.

Wallflower Equestrian sætter høje krav til deres leverandører – kravet var lugtfri, støvfri og nem at håndtere samt et godt miljømæssig alternativ. Inden vi mødte Wallflower Equestrian, gik alle hestene på træpiller. Det havde blandt andet den betydning, at ammoniak niveauet i stalden var højt og det var nødvendigt at skifte tøj – hver gang man havde arbejdet i stalden og bagefter skulle noget andet.

Hos Wallflower Equestrian blev man opmærksom på MCP Zeolit via de sociale medier. I første omgang, brugte de MCP zeolitten sammen med træpillerne. Det fik den konsekvens, at de måtte vande boksene mere. Derfor skiftede de træpillerne ud med rapshalmpiller med MCP Zeolit. Det vidste sig at være en rigtig fornuftig beslutning. Ammoniakniveauet i stalden blev reduceret betydeligt og det har nu den betydning – at man med fordel kan arbejde i stalden, for bagefter at skulle noget andet, uden at skulle skifte tøj hele tiden. Men endnu vigtigere, hestene udsættes ikke for det høj ammoniak niveau dagligt – og derved opleves der friskere dyr.