Heste

Hesteprodukter fra AJ Energi & Strø

Herunder kan du se vores produkter til heste

Rapshalms unikke cellestruktur

Rapshalmens helt unikke cellestruktur, gør den til et af markeds bedste strøelsestyper. Det høje indhold af cellulose sikre et af markeds højeste absorberingsevner. Ydermere har rapshalm 3 gange længere fibre sammenlignet med hvedehalm. Det betyder en strøelse som støver mindre - og en strøelse som er særdeles velegnet til allergiheste.

Hestepiller af 100% rapshalm

Vi er de eneste på det danske marked som sælger piller til hesteboksen af 100% rapshalm. Det er en beslutning vi har truffet, fordi vi ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Ved udelukkende at anvende raps, vil du opleve et reduceret forbrug og en bund som holder længere.

Den vigtige varmebehandling

En af de vigtigste faktorer ved at vælge varmebehandlet strøelse, er at du får en strøelse som er fri for bakterier. Varmebehandlet strøelse har generelt en langt større absorberingsevne sammenlignet med spåner eller almindeligt snittet halm.

Sugeevne

Rapspillerne har en helt særlig absorberingsevne. Ikke nok med at rapspillerne suger op til 5 gange egen vægt, så suger disse også fra bunden. Væsken løber gennem måtten og bliver absorberet fra bunden, hvilket sørger for at overfladen holdes tør. Rapspillerne har ligeledes en særlig evne til at absorbere og indkapsle ammoniak, hvilket bidrager til et godt miljø i stalden.

Støv

Støvet fra rapshalm giver ikke nogen allergisk reaktion sammenlignet med støv fra hvedehalm. Det gør rapspillerne særdeles velegnet til allergiheste. Vi har gjort vores bedste for at minimere støvet i rapspillerne. Skulle man alligevel synes at det støver, kan man med fordel lige vande boksen med 7-10 liter vand. Ved at vande pillerne ”mister” du ikke sugekapacitet, du starter blot ekspansionsprocessen.

Udseende & smag

Udseendet på rapspillerne har et lyst og gulligt skær. Rapspillerne har en naturlig bitter smag som heste ikke bryder sig om at spise.

Forbrug

Ved opstart skal beregnes 15 kg pr. kvm, det er et lag på 3 cm piller. Det vil sige at en standart boks på 12 kvm, skal starte op med 180-200 kg. Rapspillerne vil indenfor det første døgn vokse til et lag på 9 – 12 cm.
Har du en pony skal du regne med et årsforbrug på 500 kg, hvorimod en hest har et årsforbrug på 1.000 kg.

Private, stutterier & rideskoler

Rapspillerne anvendes af ryttere på alle niveauer – det er lige fra den lille private med en enkelt hest, stutterier, rideskoler til VM og OL-deltagere. Vi har brugere som har mere end 10 års erfaring med at bruge rapspillerne og som gerne deler ud af deres erfaringer.

Bæredygtighed

Rapshalmen er et restprodukt som reelt ikke tjener det store formål. Ved at samle rapshalmen og presse det i en pille som kan bruges som strøelse, tilfører vi restproduktet en værdi. Når du anvender rapspillerne i din boks og senere leverer møget til biogas eller i din køkkenhave bliver det en del af et cirkulært kredsløb.

Biogas

Når du anvender rapspiller, så er din møddingsmængde minimal. Rapspillerne er højaktuelt til biogas. Potentialet til biogas er højere, fordi rapspillerne er varmebehandlet og derved lettere at omsætte.

Spørgsmål og svar

Se ofte stillede spørgsmål & svar herunder

Støver AJ-Rapshalmpiller?

Det støver minimalt. Hvis man alligevel synes, at det støver – kan man med fordel fugte pillerne ganske let, og dermed sætte gang i pille ekspansionen.

Hvor ofte skal jeg tømme hele boksen?

Der er stor forskel på, hvor ofte man tømmer hele boksen. Nogle efter 8 måneder andre efter 12 måneder, her er der igen forskel på vind og vejr, samt hvor meget hesten er udenfor.

Har I oplevet af hesten spiser AJ-Rapshalmpiller?

AJ-Rapshalmpiller har en naturlig bitter smag - og oplever ikke at heste og ponyer spiser dette.
CN-Zeolit er neutral i smagen og skulle hesten spise lidt af dette, så er det kun godt for hestens mave.

Hvor længe kan jeg havde AJ-Rapshalmpiller til at stå på lager?

Ubegrænset holdbarhed, så længe de står tørt.

Findes AJ-Rapshalmpiller både i Big Bag og småsække på palle?

Ja, AJ-Rapshalmpiller findes både i småsække á 18 kg med 1.080 kg på en palle samt i Big Bags. CN-Zeolit sælges separat i sække á 25 kg.

Vi er en rideskole som gerne vil vide mere om strøelsen, har I en reference?

Vi har flere rideskoler, som har anvendt AJ-Rapshalmpiller i flere år som med glæde vil dele deres erfaringer.

Er AJ-Rapshalmpiller velegnet til biogas?

AJ-Rapshalmpiller er særdeles velegnet til biogas, da det har et stort gaspotentiale.

Hvordan bestiller jeg rapshamlpiller?

Du kan ringe til os på 40789625 og aftale hvordan levering passer bedst for dig. Men du har også mulighed for at sende os en mail med den ønskede levering.

heste produkter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender kun mails når vi har relevante nyheder til dig!

kontaktformular – popup

Kontakt
close slider

    Kontakt os


    Du kan ringe direkte til os på tlf:

    Ellers skriv en besked til os i formularen herunder