Rapsstrøelsen

STRØELSE AF 100% RAPSHALM

Vidste du godt at rapsstrøelse har en eminent sugeevne? Særligt for rapshalm er nemlig stamcelle strukturen.
Cellulose er af alle naturlige fibre, den største grund til, den høje sugeevne af væsker.

Undersøgelser har vist et indhold af cellulose på omkring 49%.
Det er mere end halmbaserede materialer - faktisk 13% højere end hvedehalm.

Oveni har rapshalm 3 gange længere og bredere fibre
end hvedehalm og indeholder dermed naturligt mindre støv.

AJ-Strømel

AJ-Strømel til smågrisehuler er vores fineste formaling.
Det er suget for støv, tilsat zeolit og generelt er det et blødt og lækkert produkt.

 • Super absorberende
 • Bliver liggende i hulen
 • Minimerer navlebrok og ledbetændelse

Ca. 4 kg pr. kuld i farestien. / hulen strøs inden faring med ca. 1,5 kg.

Læs mere om AJ-Strømel

Strømel
Aj Kross fin

AJ-Kross Fin

AJ-Kross Fin har en meget fin struktur og er særdeles velegnet til sengebåse og bindestalde – såvel hos køer som hos kalve. Produktet er til mælkeproducenter som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af sin strøelse.

 • Særdeles effektiv sugeevne
 • Positiv effekt på infektion-, celletal og ”yversundhed”
 • Bliver liggende i åbent staldmiljø og minimere fluer

Forbrug pr. ko pr. år er ca. 120 – 140 kg.

Læs mere om AJ-Kross Fin

AJ-Kross Grov

Vores groveste formaling af strøelse er AJ-Kross Grov som er særdeles velegnet til grise, søer og slagtesvin - konventionel som friland og økologisk produktion. Anvendes allerede fra fravænning.

 • Anerkendt rode- og beskæftigelses materiale
 • Positiv effekt mod hale-, øre- og flankebid
 • Effektiv ved omvendt lejeareal

Ved indsættelse anvendes ca. 250 g pr. dyr. Efterfølgende efter behov.
Udbrud af hale- og flankebid samt ved uro, brug ca. 100 g 2 gange daglig i nogle dage.

Læs mere om AJ-Kross Grov

Aj Kross Grov
AJ-Rapshalmpiller

AJ-RAPSHALMPILLER

Rapshalmpillerne er fremstillet af naturlig rapshalm, der er snittet og presset til piller. Alle rapspille er varmebehandlet for at undgå bakterier, sporer og toksiner. AJ-Rapshalmpiller anvendes i hestebokse.

 • Ekstrem sugeevne. Altid tør overflade, da det suger fra bunden
 • Binder ammoniak og bidrager derved til bedre staldklima
 • Nem at håndtere og nem daglig udmugning

Årsforbrug ca. 1.000 kg pr. boks/hest.
Årsforbrug ca. 500 kg pr. boks/pony

Læs mere om AJ-Rapshalmpiller

AJ-RAPS DRY 

Vores naturbaserede tørhygiejne med høj absorberingsevne. Produktet udtørrer staldgulvet og har stor effekt på de
hyppigst forkomne bakterier og svampesporer. Anvendes til alle dyregrupper. 

 • Effektiv ved velfærsdiarré, navlebrok og ledbetændelse hos grise
 • Særdeles velegnet til at nedbringe celletal hos køer
 • Bakterier og ammoniak indkapsles og neutraliseres, fugt absorberes og derved reduceres trædepudeskader hos høns og kyllinger

Læs mere om AJ-Raps Dry til grise, køer eller kyllinger

AJ Raps dry tørhygiejne
AJ-Raps dry

AJ-RAPS DRY GREEN

Vores naturbaserede tørhygiejne med høj absorberingsevne til økologisk produktion. Produktet udtørrer staldgulvet og har stor effekt på de
hyppigst forkomne bakterier og svampesporer. Anvendes til alle økologiske dyregrupper. 

 • Effektiv ved velfærsdiarré, navlebrok og ledbetændelse hos grise
 • Særdeles velegnet til at nedbringe celletal hos køer
 • Bakterier og ammoniak indkapsles og neutraliseres, fugt absorberes og derved reduceres trædepudeskader hos høns og kyllinger

Om Rapsstrøelsen

Bliv klogere på rapsstøelsen og dens fordele

AJ-Strømel – til smågrisehuler

Det første produkt i AJ Energi & Strø var AJ-Strømel og vi har derved mere end 10 års erfaring med, at anvende AJ-Strømel i smågrisehuler. AJ-Strømel er vores rapsmel, altså den fineste formaling af rapsstrøelsen. AJ-Strømel anvendes med stor fordel i smågrisehuler, hvor det har vist sig særlig effektiv mod diarré, navlebrok og ledbetændelse.

Rapsstrøelsen har den fordel, at den bliver liggende i hulen og holder bunden tør grundet dens høje sugeevne. AJ-Strømel har et naturligt indhold af kobber, zink og jern. Smågrisehulen strøs op inden faring med ca. 1,5 kg og herefter tilføres AJ-Strømel efter behov.

AJ-Kross Fin – strøelse til kør og kalve

Det ligger i navnet, at AJ-Kross Fin er en fin granuleret rapspille. Rapsstrøelsen med sin meget fine struktur, er særdeles velegnet til sengebåse og bindestalde – såvel hos køer som hos kalve. AJ-Kross Fin er til mælkeproducenter som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af sin strøelse.

Strøelsen har en særdeles effektiv sugeevne, hvilket sørger for et tørt sengeleje som har positiv effekt på infektion-, celletal og ”yversundhed”. Forbruget af AJ-Kross Fin er lavt, da det bliver liggende i lejet – et estimeret forbrug pr. ko pr. år er ca. 120 – 140 kg. AJ-Kross Fin anvendes i dybstrøelse, kælvningsbokse, kalvebokse og aflastningsbokse.

AJ-Kross Grov – strøelse til fjerkræproducenter.

AJ-Kross Grov er vores groveste formaling, som har en god struktur der passer godt ind hos alle fjerkræproducenter – det er lige fra vagtler, fasaner til kyllinger og æglæggere i konventionel såvel som økologi og friland. AJ-Kross Grov tilgodeser den naturlige adfærd for ”sandbadning” hos høns og kyllinger. Der opleves mere ro i stalden og begrænset antal plukninger.

Strøelsen sikrer et blødt og tørt underlag, som forbliver porøs, hvilket er skånsomt mod trædepuder.
AJ-Kross Grov er nemt at håndtere – det kan fint fremføres via flexsnegl. Ved vask af staldene, binder strøelsen ikke fast til beton, hvilket letter vaske arbejdet betydeligt.

AJ-Kross Grov – strøelse til din hest.

Den grove type strøelse foretrækkes af nogle hesteejere, da bunden så er helt perfekt fra start. AJ-Kross Grov anvendes ligeledes under transport i hestetrailere, da det giver et godt underlag. AJ-Kross Grov vil ikke som pillerne, trille rundt i traileren under kørsel.

AJ-Kross Grov findes i småsække, som gør det nemt at have med rundt. Ved rengøringen af hestetraileren, binder strøelsen ikke fast til bunden, hvilket letter rengøringsarbejdet betydeligt.

AJ-Kross Grov

– strøelse til grise, søer og slagtesvin.

Vores groveste type formaling af strøelse er AJ-Kross Grov. Den er med sin grove struktur særdeles velegnet til grise, søer og slagtesvin såvel konventionel som friland og økologisk produktion. AJ-Kross Grov kan anvendes allerede fra fravænning. Grundet strøelsens høje absorberingsevne given den mulighed for at kunne vende ligge- og gøde areal – hvis grisene har fået vendt rundt på dette.
AJ Kross Grov er et anerkendt rode- og beskæftigelsesmateriale, som besætninger med udfordringer med hale-, flankebid og øresut kan have fordel af, at sætte ind med. Ved udbrud af hale- og flankebid samt ved generel uro, kan der med fordel anvendes ca. 100 g, 2 gange daglig i nogle dage.
Strøelsen er effektiv i miljøer med løsgående søer, da strøelsen bliver liggende i lejet. AJ-Kross Grov anvendes ligeledes i aflastningsstier, hvor det bidrager med en effektiv bund.

AJ-Rapshalmpiller

strøelse til hestebokse.

Rapshalmpillerne er lavet af naturlig rapshalm, der er snittet og presset til piller. Alle rapspille er varmebehandlet for at undgå bakterier, sporer og toksiner. AJ-Rapshalmpiller anvendes i hestebokse – nogle steder anvendes strøelsen som hvileleje. Det særlige ved AJ-Rapshalmpiller er den høje absorberingsevne, samt særlige egenskab til at suge væske fra bunden af måtten. Strøelse har positiv effekt på ”sur stråle”.

Rapsstrøelsen giver hesten en velplejet boks som binder ammoniak, reduceret gødningsmængde og derved mindre udmugningsarbejde. Vores AJ-Rapshalmpiller anvendes af professionelle ryttere, stutterier samt private hesteejere.

Kontakt
close slider

  Kontakt os


  Du kan ringe direkte til os på tlf:

  Ellers skriv en besked til os i formularen herunder