Rapsstrøelsen

RAPSHALM - TILSAT ZEOLIT

Naturprodukt  * SPF-Godkendt  Dansk forarbejdet Varmebehandlet  Bakteriefri  Minimalt støv

Rapsstrøelsen har en ekstrem sugeevne, hvilket betyder, at overfladen altid er tør og giver et bedre miljø i stalden.

Kan anvendes alle steder og ofte med stor fordel, når det gælder tid/mængde/økonomi
– sammenlignet med f.eks. spåner eller halm.

Typer af strøelse

Fælles for alle typer granuleret rapshalm er, at disse er produceret af godkendte råvarer.


AJ-Strømel
er vores rapsmel, altså den fineste variant og ligeledes blødeste. Anvendes i primært i farehuler. 

AJ-Kross Fin er en rigtig fin granuleret rapspille. Anvendes primært hos køer og kalve. 

AJ-Kross Grov er vores ”grove” granulering, en strøelse med god struktur. Anvendes både hos grise, høns og kyllinger. 

AJ-Rapshalmpiller er den hele pille. Anvendes som dybstrøelse, i kummer eller som fibertilskud i foderblanding. Anvendes som strøelse i hestebokse.  

Rapsstrøelse

Zeolit i strøelse

Fælles for alle typer granuleret rapshalm er, at disse bliver tilsat en nøje udvalgt type zeolit.
En zeolit type som er godkendt til brug i økologiske besætninger.

Ved at vælge strøelse tilsat zeolit får du:

*  Ekstrem sugeevne, absorberer ammoniak / fugt og forhindre reproduktion af bakterier.
*  Naturlig binding ad ammoniak - kemisk, fysisk og biologisk.
*  Forlænger holdbarheden og sikre renere dyr i et sundt miljø.
*  Øget kvælstof indhold i gødningen og mindre udvaskning.
*  Holder på kvælstoffet i rodzonen, indtil planterne er klar til at udnytte det.

Andre produkter 

AJ-Raps Dry et naturligt tørhygiejne produkt. Godkendt til brug i økologiske besætninger.

AJ-Super Kross et produkt som skaber ro i klimastalden. Minimere halebid og andre skader som skyldes aggressive grise.

AJ-X2 er et naturligt alternativ til medicinsk zink.

AJ-X30 et produkt som forhindre udviklingen af udfordringer med maven hos slagtesvin.

AJ X2 grise halebid trivsel

Om Rapsstrøelsen

Bliv klogere på rapsstøelsen og dens fordele

AJ-Strømel – til smågrisehuler

Det første produkt i AJ Energi & Strø var AJ-Strømel og vi har derved mere end 10 års erfaring med, at anvende AJ-Strømel i smågrisehuler. AJ-Strømel er vores rapsmel, altså den fineste formaling af rapsstrøelsen. AJ-Strømel anvendes med stor fordel i smågrisehuler, hvor det har vist sig særlig effektiv mod diarré, navlebrok og ledbetændelse.

Rapsstrøelsen har den fordel, at den bliver liggende i hulen og holder bunden tør grundet dens høje sugeevne. AJ-Strømel har et naturligt indhold af kobber, zink og jern. Smågrisehulen strøs op inden faring med ca. 1,5 kg og herefter tilføres AJ-Strømel efter behov.

AJ-Kross Fin – strøelse til kør og kalve

Det ligger i navnet, at AJ-Kross Fin er en fin granuleret rapspille. Rapsstrøelsen med sin meget fine struktur, er særdeles velegnet til sengebåse og bindestalde – såvel hos køer som hos kalve. AJ-Kross Fin er til mælkeproducenter som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af sin strøelse.

Strøelsen har en særdeles effektiv sugeevne, hvilket sørger for et tørt sengeleje som har positiv effekt på infektion-, celletal og ”yversundhed”. Forbruget af AJ-Kross Fin er lavt, da det bliver liggende i lejet – et estimeret forbrug pr. ko pr. år er ca. 120 – 140 kg. AJ-Kross Fin anvendes i dybstrøelse, kælvningsbokse, kalvebokse og aflastningsbokse.

AJ-Kross Grov – strøelse til fjerkræproducenter.

AJ-Kross Grov er vores groveste formaling, som har en god struktur der passer godt ind hos alle fjerkræproducenter – det er lige fra vagtler, fasaner til kyllinger og æglæggere i konventionel såvel som økologi og friland. AJ-Kross Grov tilgodeser den naturlige adfærd for ”sandbadning” hos høns og kyllinger. Der opleves mere ro i stalden og begrænset antal plukninger.

Strøelsen sikrer et blødt og tørt underlag, som forbliver porøs, hvilket er skånsomt mod trædepuder.
AJ-Kross Grov er nemt at håndtere – det kan fint fremføres via flexsnegl. Ved vask af staldene, binder strøelsen ikke fast til beton, hvilket letter vaske arbejdet betydeligt.

AJ-Kross Grov – strøelse til din hest.

Den grove type strøelse foretrækkes af nogle hesteejere, da bunden så er helt perfekt fra start. AJ-Kross Grov anvendes ligeledes under transport i hestetrailere, da det giver et godt underlag. AJ-Kross Grov vil ikke som pillerne, trille rundt i traileren under kørsel.

AJ-Kross Grov findes i småsække, som gør det nemt at have med rundt. Ved rengøringen af hestetraileren, binder strøelsen ikke fast til bunden, hvilket letter rengøringsarbejdet betydeligt.

AJ-Kross Grov

– strøelse til grise, søer og slagtesvin.

Vores groveste type formaling af strøelse er AJ-Kross Grov. Den er med sin grove struktur særdeles velegnet til grise, søer og slagtesvin såvel konventionel som friland og økologisk produktion. AJ-Kross Grov kan anvendes allerede fra fravænning. Grundet strøelsens høje absorberingsevne given den mulighed for at kunne vende ligge- og gøde areal – hvis grisene har fået vendt rundt på dette.
AJ Kross Grov er et anerkendt rode- og beskæftigelsesmateriale, som besætninger med udfordringer med hale-, flankebid og øresut kan have fordel af, at sætte ind med. Ved udbrud af hale- og flankebid samt ved generel uro, kan der med fordel anvendes ca. 100 g, 2 gange daglig i nogle dage.
Strøelsen er effektiv i miljøer med løsgående søer, da strøelsen bliver liggende i lejet. AJ-Kross Grov anvendes ligeledes i aflastningsstier, hvor det bidrager med en effektiv bund.

AJ-Rapshalmpiller

strøelse til hestebokse.

Rapshalmpillerne er lavet af naturlig rapshalm, der er snittet og presset til piller. Alle rapspille er varmebehandlet for at undgå bakterier, sporer og toksiner. AJ-Rapshalmpiller anvendes i hestebokse – nogle steder anvendes strøelsen som hvileleje. Det særlige ved AJ-Rapshalmpiller er den høje absorberingsevne, samt særlige egenskab til at suge væske fra bunden af måtten. Strøelse har positiv effekt på ”sur stråle”.

Rapsstrøelsen giver hesten en velplejet boks som binder ammoniak, reduceret gødningsmængde og derved mindre udmugningsarbejde. Vores AJ-Rapshalmpiller anvendes af professionelle ryttere, stutterier samt private hesteejere.

Kontakt
close slider

    Kontakt os

    Du kan ringe direkte til os på tlf:

    Ellers skriv en besked til os i formularen herunder