Kategorier
Andet

AJ Energi & Strø er vært ved årets TBMI Challenge 2024

For første gang nogensinde deltager AJ Energi & Strø i TBMI Challenge
som er drevet af en gruppe yderst motiverede og dygtige civilingeniør studerende
fra Aarhus Universitet i Herning.

 

TBMI-Challenge 2024

Den årlige TBMI-Challenge er kulminationen på faget TBMI for studerende på kandidatuddannelsen indenfor teknologibaseret forretningsudvikling ved Aarhus Universitet Herning. TBMI står for Technological Business Model Innovation - og kernen er at opbygge eller forbedre virksomheders forretningsmodeller baseret på teknologi.

I forbindelse med TBMI Challenge inddeles de studerende i mindre arbejdsgrupper og tildeles forskellige virksomheder i hele Danmark – dog størstedelen i Midtjylland. Over måneder skal de studerende arbejde med aktuelle cases i virksomhederne. Til slut afleverer grupperne en rapport, der beskriver, hvordan de respektive virksomheder kan drage nytte af de forretningsmuligheder og teknologier, der er genstand for selve casen.

TBMI Challenge 2024
biogene materialer

Helt nye perspektiver

I slutningen af marts måned tog vi imod 6 internationale studerende som vi havde fornøjelsen af at have ”i huset” et par dage. Vi oplevede nogle yderst interesserede og entusiastiske studerende som virkelig havde sat sig ind i vores arbejdscase.

Omdrejningspunktet for casen er, hvordan biogene råvarer kan anvendes i andre brancher end hvad vi gør i dag – og derved aktivere nye kundesegmenter.
 

I 15 år har vi i AJ Energi & Strø produceret og solgt rapsstrøelse til landbrugssektoren. I de senere år, har vi oplevet en stigende interesse for vores rapsfibre fra brancher udenfor landbruget. Denne stigende interesse for biologisk nedbrydelige fibre har derfor dannet grundlag for casen i vores deltagelse i TMBI Challenge.

 

TBMI Challenge skal se muligheder i den ”grønne omstilling”

Efter at regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget har indgået en ambitiøs aftale om grøn omstilling af dansk landbrug, strammes grebet om branchen – og man kan frygte at især animalsk produktion presses udenfor landets grænser over den næste årrække. En tendens som vi, som følgeerhverv til landbruget, selvfølgelig må tage alvorligt.

Sammenholdes denne tendens med den stigende efterspørgsel på biogene materialer i brancher, som ligger langt fra landbruget – så kan den grønne omstilling måske alligevel blive en gamechanger for dansk landbrug og følgeerhvervene.

Det er præcis den vinkel som de studerende arbejder med i skrivende stund. Vi har sammen debatteret en bred vifte af muligheder i dagene hvor vi var under samme tag. Ligesom de har fået lov at afprøve deres tillærte teorier på aktuelle problemstillinger og de har fået mulighed for at se, hvordan en virksomhed fungerer i praksis. Nu er de tilbage på Aarhus Universitet i Herning for at arbejde videre med de bedste ideer.

Vi ser frem til resultatet af TBMI-projektet.

Technological Business Model Innovation Challenge 2024
Kontakt
close slider

    Kontakt os


    Du kan ringe direkte til os på tlf:

    Ellers skriv en besked til os i formularen herunder