Kategorier
Gris

Spar penge, ved nedsættelse af navlebrok

Navlebrok

Spar penge, ved nedsættelse af navlebrok

Henning Dejgaard sparer 200.000 kr. årligt, fordi antallet af navlebrok-tilfælde er styrtdykket.

Henning Dejgaard var ved at få grå hår i hovedet over at ligge med hele 3% navlebrok-tilfælde hos sine smågrise. Det betød nemlig at han i gennemsnit måtte erstatte 16 ud af 600 fravænningsgrise, han levere til sin aftager.

"Jeg syntes ikke, vi gjorde noget forkert. Men alligevel steg antallet, og i foråret lå vi helt oppe på 3%". Lyder det ærgeligt fra svineproducent fra Ølgod.
"Vi brugte en del tør-desinfektion både for at tørre stien ud og for at holde smitte-trykket nede." Udtaler Henning Dejgaard.

Hverken hans dyrlæge eller andre kloge hoveder havde øje for, at brugen af relativt store mængder tør-desinfektion i farestien kunne være en væsentlig del af forklaringen på de mange tilfælde af navlebrok.

AJ-Strømel

Vi brugte en del tør-desinfektion både for at tørre stien ud og for at holde smitte-trykket nede, forklare han. Men i foråret hørte han tilfældigt om AJ-Strømel som alternativ til traditionelle kemiske tørdesinfektionsmidler. Han besluttede sig for at prøve at skifte. Han kan nu med kalenderen i hånden, dokumentere, at fra den uge, hvor han erstattede den kemiske desinfektion med AJ-Strømel i farestalden, er antallet af navlebroktilfælde faldet markant.

Ny strøelse fjerner navlebrok

Ny strøelse fjerner navlebrok

Kontakt
close slider

    Kontakt os


    Du kan ringe direkte til os på tlf:

    Ellers skriv en besked til os i formularen herunder