Kategorier
Høns

ARTIKEL: Knuste brændselspiller forbedrer hønsesundheden

Knuste brændselspiller forbedrer hønsesundheden

Øget velfærd og nedbragt forbrug i kyllinge- og hønsehusene. Det er resultaterne, efter at have skiftet til knuste AJ-Rapshalmpiller fra AJ Energi & Strø. I dag strøs husene med en særlig strømaskine, særligt fremstillet til formålet. Velfærd er i højsædet hos Jørgen Lodberg, som sælger økologiske æg og især salg af opdrætskyllinger til kollegaerne. Besætningen er økologisk - det har været Jørgens mål lige fra dag 1. Pladskravet lyder på mindst otte kvadratmeter pr. fugl i udeareal. Lige her syd for Holstebro, er der rig mulighed for at skrabe i jorden eller tage en lur i poppeltræerne.

Inden døre betræder høns og kyllinger varmebehandlede og knuste rapshalmpiller. Det har vist sig at være et ganske godt alternativ til savsmuld, der tidligere fungerede som strøelse i Jørgen Lodbergs i alt seks stalde. Der er mange fordele ved at anvende knuste rapshalmpiller. Det er et meget blødt underlag, som forbliver porøs og er yderst skånsom overfor trædepuderne.

Som økolog bruger man en del strøelse. I æglægnings- og slagtekyllingestaldene var forbruget af savsmuld helt oppe på flere kilo pr. kvm. Altså en del mere end i tilsvarende, konventionelle stalde, siger Jørgen Lodberg.

Læs artiklen Landbrug-Nord

strøelse til høns

Læs mere om AJ-Rapshalmpiller her

Kontakt
close slider

    Kontakt os


    Du kan ringe direkte til os på tlf:

    Ellers skriv en besked til os i formularen herunder