Kategorier
Gris

Udfordringer med navlebrok, startede et langt samarbejde

Udfordringer med navlebrok,
startede et langt samarbejde

En trofast kunde igennem 8 år, Henning Dejgaard Jensen – fortæller her,
hvorfor han valgte at skifte sin nuværende strøelse ud med rapsstrøelsen
AJ-Strømel i alle smågrisehuler. En beslutning han på ingen måde har fortrudt.

 

Henning Jensen:

”Vi søgte at få reduceret vores navlebrok - og det fik vi reduceret med 15 grise om ugen”

Den første dialog, havde egentlig det formål, om AJ-Strømel kunne være medvirkende til, at nedbringe antallet af navlebrok tilfælde. Et andet, ikke helt uvæsentligt parameter, var støvniveauet i strøelsen – det var vigtigt for Henning, at dette var et absolut minimum.

Det var til stor irritation for Henning, at have brok grise gående, som alligevel bare skulle aflives. Derfor kastede han sig ind i kampen, for at komme denne udfordring til livs. Et skifte til AJ-Strømel betød, at han nu kunne reducere hans navlebrok i stalden med ca. 15 grise om ugen.

Det gode samarbejde har nu varet i 8 år. I dag anvender Henning Dejgaard Jensen AJ-Strømel i alle hans smågrisehuler og AJ-Kross Grov i klimastalden.

 

 

Rapsstrøelse til grise

AJ-Strømel til smågrisehuler

– 10 års hands on erfaring

Bag kerneproduktet AJ-Strømel til smågrisehuler ligger mere end 10 års ”hands on” erfaring. AJ-Strømel er rapsmel, altså den fineste formaling af rapsstrøelsen. AJ-Strømel anvendes med stor fordel i smågrisehuler, hvor det har vist sig særlig effektiv mod diarré, navlebrok og ledbetændelse.

Rapsstrøelsen har den fordel, at den bliver liggende i hulen og holder bunden tør, grundet dens høje sugeevne. AJ-Strømel har et naturligt indhold af kobber, zink og jern. Smågrisehulen strøs op inden faring med ca. 1,5 kg og herefter tilføres AJ-Strømel efter behov.

AJ-Kross Grov

- anerkendt rode- og beskæftigelsesmateriale

Den groveste type formaling af strøelse er AJ-Kross Grov. Strukturen er særdeles velegnet til grise, søer og slagtesvin, det gælder konventionel såvel som friland og økologisk produktion. AJ-Kross Grov kan anvendes allerede fra fravænning.Grundet strøelsens høje absorberingsevne given den mulighed for at kunne vende ligge- og gøde areal – hvis grisene har fået vendt rundt på dette.

AJ Kross Grov er et anerkendt rode- og beskæftigelsesmateriale, som besætninger med udfordringer med hale-, flankebid og øresut kan have fordel af, at sætte ind med. Ved udbrud af hale- og flankebid samt ved generel uro, kan der med fordel anvendes ca. 100 g, 2 gange daglig i nogle dage.

Strøelsen er effektiv i miljøer med løsgående søer, da strøelsen bliver liggende i lejet. AJ-Kross Grov anvendes ligeledes i aflastningsstier, hvor det bidrager med en effektiv bund.

Zeolit til grise
X30 fodertilskud til grise

Binding af ammoniak

”Sidegevinsten er den høje binding af ammoniak”

Både AJ-Strømel og AJ Kross Grov er SPF-Godkendt. Rapsstrøelsen er varmebehandlet, suget fri for støv og blevet tilsat Zeolit. En nøje udvalgt Zeolit som gør det muligt at anvende i økologiske besætninger også.

Zeolits helt særlige egenskab til at absorbere og indkapsle ammoniak, gør den særdeles velegnet til at anvende i strøelsen. En egenskab som er medvirkede til at sænke ammoniaktrykket i stalden – hvilket er til glæde for både dyr og mennesker. En sidegevinst er, at zeolittens binding af ammoniak, øger kvælstof i gødningen og sørger for, grundet bindingen, en reduceret udvaskning.

 

Kontakt
close slider

    Kontakt os


    Du kan ringe direkte til os på tlf:

    Ellers skriv en besked til os i formularen herunder